Welkomhuis Twente

Vakantie is dé bron van nieuw energie. Voor mantelzorggezinnen die de zorg hebben voor een chronisch zieke of gehandicapte is dat niet zo gemakkelijk en vanzelfsprekend.

Voor deze gezinnen gaan wij in hartje Twente, bij Oldenzaal, een mantelzorgvakantiehuis bouwen, het Welkomhuis Twente. Dit is een vakantiehuis voor gezinnen met een kind of een ouder die altijd intensieve zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld door een zware medische behandeling, een handicap, een langdurige ziekte of sociale spanningen. Hier kunnen zij op een unieke, veilige en warme plek nieuwe energie opdoen. Uniek vanwege de prachtige ligging en faciliteiten maar vooral vanwege de formule waarin persoonlijke zorg en aandacht, lotgenotencontact, cultuur, theater, sport en spel centraal staan.

De vakantie
Een team van professionele verzorgers, vakantiebegeleiders en ervaren vrijwilligers staat hier straks klaar om een onvergetelijke vakantie te bieden aan degene die zorg nodig hebben en hun gezinsleden. Vrij van zorgen slapen, opstaan, iets ondernemen, nietsdoen, heerlijk eten, entertainment, op stap gaan, van de natuur genieten….. , dat is een mantelzorgvakantie. Dé manier om nieuwe energie op te doen, maar ook om samen mooie vakantieherinneringen op te bouwen waar ze met veel plezier aan terug kunnen denken en die ze in moeilijke omstandigheden helpt troost te vinden. Een herinnering om te koesteren; niet alleen voor de doelgroep, maar ook voor de ouders, broertjes, zusjes en/of verzorgers.

Het Huis
Het huis, ontworpen door Harry Abels van IAA Architecten, wordt gebouwd op een prachtige plek in recreatiegebied Het Hulsbeek bij Oldenzaal. Het omvat een moederhuis met een restaurant en een theater waar de gasten elkaar ontmoeten, eten en genieten van entertainment. Hier omheen worden acht luxe, op zorg ingerichte bungalows gebouwd.

Terug naar overzicht