Speelbos

Verspreid door het oude eikenbos zijn ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen op natuurlijke wijze met de beekloop verweven. Het parcours in het speelbos, die overigens al begint bij het bruggetje vlakbij het beheercentrum, bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, duoschommels, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Alle speelobjecten zijn opgebouwd met robuust rubinia of acacia hardhout.

Het parcours in het speelbos is gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Kleinere kinderen kunnen hier ook prima gebruik van maken, maar dan is het wel verstandig om dat met begeleiding te doen.

Het speelbos, dat in de komende jaren nog veel meer met de natuur zal vergroeien, is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van recreatiepark Het Hulsbeek. Het mooie is dat volwassenen gewoon mee kunnen doen op de toestellen of via looppaden aan beide kanten van het parcours hun kinderen van nabij in de gaten kunnen houden.

Het speelbos is het beste te bereiken vanaf Parkeerplaats 1, vlakbij het peuter- & kleuterbad of Parkeerplaats 4. Kijk hier eens voor leuke foto's van het speelbos. 

 

beheerderscentrum

Terug naar overzicht