Evenement

Prijs € 250,00 per boot (8 pers. + stuurman) tbv Goed doel!


Tijdstip 9.30 - 16.00 uur


Datum 07-09-2019 - 07-09-2019


Drakenbootraces

Drakenbootrace 2019 Oldenzaal

Ronde Tafel Oldenzaal organiseert een drakenbootrace op zaterdag 7 september op recreatiegebied het Hulsbeek. In 2 drakenboten zal vanaf locatie ‘Het Buitenhuys’ naar Erve Huiskes gevaren/geracet worden. De route betreft een rechte lijn welke met boeien en lijnen afgezet zal worden.

Zowel bij locatie het Buitenhuys als bij Erve Hulsbeek zal een start en finish zijn, waarbij de boten worden in en uitgeladen. Op het ‘eiland’ of zonneweide 3/strand 3 zullen een aantal horeca activiteiten plaatsvinden, zoals foodtrucks en kleine tenten voor drankjes. Hier zal tevens omroep plaatsvinden van teams/uitslagen, etc.

De activiteit zal om circa 9.30 aanvangen, waarbij teams van 8 personen gaan racen. Verwachting is dat circa 30 teams mee zullen doen. Verwachting is dat de race met instappen en uitstappen circa 10 minuten zal duren. Verwachting is dat de finale om circa 16 uur is.

Vanuit de Ronde Tafel zal het evenement met circa 20 mensen worden begeleid. Daarnaast worden de drakenboten bij een professionele organisatie gehuurd. De stuurman wordt ‘ingehuurd’ vanuit deze organisatie om de veiligheid op de boten te waarborgen.

De teams kunnen zich vanaf maart jl. inschrijven. Hiervoor zal de Ronde Tafel de inschrijving organiseren. Eerste aanspreekpunt namens organisatie: Bas ten Kate: 06-15963866