Veel gezocht
Vragen?
Vragen?

MAP Jachthonden

Jachthondenwedstrijd georganiseerd door de Jachtcommissie Flatcoated Retriever Club op zaterdag 16 september 2023.


 


Door de jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club van Nederland worden allerlei soorten proeven samengesteld voor deze retrievers. Retrievers zijn honden die het leuk vinden om te apporteren. Er wordt een dummy verstopt of neergelegd voor de honden en vervolgens zoeken zij samen met hun baas deze op. Dit vereist veel training om het snel en zo goed mogelijk te doen. De honden wordt aangeleerd te reageren op de fluitcommando’s van hun baas.
Op iedere locatie treft u een keurmeester aan, die alvorens de combinatie gaat starten, eerst nog een duidelijke uitleg geeft, wat er van de hond verwacht wordt. Als alles duidelijk is, valt er vaak een schot van een alarmpistooltje, of u hoort het geluid van een eendenfluitje. Er wordt geprobeerd een soort "jachtsituatie" na te bootsen. Het is de bedoeling dat de voorjager, dat is de baas van de hond, zo weinig mogelijk lawaai maakt met zijn stem en fluit, en dat de hond goed opgelet heeft. De proeven zijn zowel op het water als op het land.
Natuurlijk kunt u altijd vragen stellen aan de deelnemers op dit soort dagen, zij zijn vaak net zo enthousiast als de toeschouwers. Door de F.R.C. , Flatcoated Retriever Club worden jaarlijks 8 á 10 van dit soort proeven georganiseerd door het gehele land. Meer info, zie hier!

Parkeren deelnemers / bezoekers event: P5

 

Over dit evenement
Prijs Inschrijving
Tijdstip 08:00 - 18:00
Datum 16-09-2023 - 16-09-2023
Delen