Veel gezocht
Vragen?
Vragen?

Wings for life World Run

Op 8 mei 2022 om 13.00 uur klinkt op vele plekken over de hele wereld het startschot van een uniek hardloopevenement. Exact op dat moment gaan bijna 200.000 deelnemers op weg voor hun loop. Ook in Oldenzaal klinkt dat startschot en wel op de wielerbaan op het Hulsbeek.

Het is bijzonder dat over de hele wereld wordt gelopen én dat IEDEREEN die meedoet de finish haalt. 

Het maakt niet uit of je een professioneel atleet bent, iemand die regelmatig voor de lol rent, een beginner bent, een wandelaar bent of afhankelijk bent van een rolstoel. Je haalt altijd de finish.

Hu? Hoe kan dat dan: allemaal de finish halen?

Zoals gezegd: iedereen start op hetzelfde moment, en na 30 minuten begint de ‘finish’ jou in te halen. Je loopt of beweegt dus niet naar de finish toe, maar de finish komt naar jou toe. Hoe dat precies werkt, leggen we graag uit. Zo lever je altijd een prestatie die bij jou past!!!

Waarom dit evenement?

Op dit moment - terwijl je dit leest - kampt iemand met ruggenmergletsel en raakt blijvend verlamd. Dit betekent: geen gevoel in benen en in het ergste geval ook niet in armen of handen. Immobiel. Continu afhankelijk van de hulp van anderen. Wings for Life steunt baanbrekend onderzoek wereldwijd met als grote doel: Een remedie vinden tegen ruggenmergletsel.

Al het startgeld en alle donaties gaan direct naar dit ruggenmergletsel onderzoek, waarmee gezocht wordt naar een genezende behandeling daarvan.

 Run for Charity Oldenzaal (R4C)

Voor het evenement in Oldenzaal is de organisatie in handen van R4C. We zijn een loopgroep die al sinds 2001 met elkaar loopt. In de afgelopen jaren is het idee ontstaan om ons ook in te zetten voor goede doelen. We hebben voor verschillende doelen gelopen, en inmiddels ook al twee keer meegedaan aan de run Wings for Life. Dat laatste is ingegeven door een van onze lopers. Zijn vrouw is in 2014 getroffen door een dwarslaesie. De positiviteit van haar en de wil om een bijdrage te leveren aan onderzoek naar deze ziekte is zo inspirerend voor onze groep dat we voor 2022 hebben besloten om zelf deze run te organiseren voor Wings for life.

Wat is het mooi om onze validiteit te mogen inzetten voor mensen die dat niet zijn. Het combineert onze sport en onze binding met een belangrijk doel en dit in Oldenzaal te organiseren.

Inschrijven

Kijk op www.run4charity.nl en schrijf je in.
Graag zien we je op 8 mei om 13.00 uur aan de start.

Parkeerplaats 4, wielerbaan.

Over dit evenement
Prijs startgeld en alle donaties
Tijdstip 13:00 - 13:30
Datum 08-05-2022 - 08-05-2022
Delen