Opening natuurlijke speelplekken

Onder begeleiding van Benno Brand, voorzitter portefeuillehoudersoverleg vrijetijdseconomie Regio Twente en wethouder Evelien Zinkweg van gemeente Oldenzaal knipten de kinderen een spandoek door. “Een mooi voorbeeld van samen spelen en genieten van water en natuur in Noordoost-Twente”, aldus Benno Brand. Na de feestelijke onthulling stormden de kinderen naar de speeltoestellen.

De natuur- en waterbeleving voor kinderen staat centraal bij de aanleg van de nieuwe faciliteiten. De natuurlijke speeltoestellen lopen over in het waterparcours en -vlot. Eind deze zomer wordt hier ook het strandkasteel geplaatst. Met het ontwerp van de toestellen is gedacht aan mindervalide kinderen waardoor ook zij van de speeltoestellen kunnen genieten. “Met een beetje extra hulp kunnen alle kinderen samen spelen op Het Hulsbeek” aldus Evelien Zinkweg.

Twente Beleven; Beekdalen- & Essenroute
De kwaliteitsimpulsen op Het Hulsbeek zijn onderdeel van het project Twente Beleven; Beekdalen- & Essenroute. Een lange afstandsroute van Vlinderpunt IJs en Es in Mander, via de kloosters in Borne naar Vlinderpunt Het Hulsbeek in Oldenzaal. De route vertelt de rijke geschiedenis en het ontstaan van het Twentse Landschap. Het neemt de wandelaar mee naar vervlogen tijden maar ook nieuwe ontwikkelen worden belicht zoals de huidige waterhuishouding en de landbouw.

Regio Twente werkt samen met de gemeenten Borne en Dinkelland, Landschap Overijssel, stichting Erve Huiskes en Routenetwerken Twente aan dit project, dat financieel mede mogelijk is gemaakt door provincie Overijssel. 

Nieuwe belevingen
Op Het Hulsbeek, de Zendersche Esch, de Deurninger Es en Vlinderpunt IJs en Es worden nieuwe belevingspunten en attracties gemaakt. Bij Erve Huiskes worden verschillende waterfaciliteiten voor ouderen gerealiseerd en op de Zendersche Esch wordt een uitkijktoren geplaatst. Eind de zomer en in het najaar worden de nieuwe belevingspunten geopend.  

Overig nieuws

Bepalingsborden Provincie

30-04-2020 Lees meer

Agressieve buizerd

12-04-2020 Lees meer

De belangrijke functie van klimop.

29-10-2019 Lees meer

Natuurwerkdag

19-09-2018 Lees meer

Opening natuurlijke speelplekken

18-07-2018 Lees meer

Terug naar overzicht