Geautomatiseerd parkeergeldheffing

Tot en met augustus geldt een parkeertarief van € 5,- per dag en van september t/m april € 2,-. Een UITRIJKAART is verkrijgbaar bij de betaalautomaat bij de toiletgebouwen op de zonneweiden. Je kunt betalen met muntgeld (Let op! Automaat wisselt niet.) of pinpas.
Voor bezoekers die vaker komen is er een parkeerpas die geldig is bij alle recreatieparken van Regio Twente. De kaart is voor € 40 (kort voertuig) verkrijgbaar en geldig tot en met 30 april 2018.
 
Waar bezoekers al gewend waren om op zonnige dagen tijdens het hoogseizoen parkeergeld te betalen, geldt dat nu ook gedurende de andere maanden van het jaar. 
 
Kwaliteit op de recreatieparken
Het heffen van parkeergeld (via een automatisch parkeersysteem) is o.a. door het wegvallen van de jaarlijkse bijdrage van de Provincie nodig om er onder meer voor te kunnen zorgen dat de kwaliteit en toegankelijkheid van de recreatieparken behouden blijft. De bezoeker ziet deze kwaliteit terug in de wekelijks gemaaide zonneweides, goed onderhouden speeltoestellen en schone toiletten. Om de hoge kwaliteit te borgen vraagt dit elk jaar voldoende middelen waarbij parkeergelden een bijdrage leveren. De entree tot de recreatieparken van Regio Twente blijft gratis.
 
Meer inkomsten
Het continu heffen van parkeergeld is één van de maatregelen om meer inkomsten te realiseren. Dit naast het verpachten van ondergrond en het binnenhalen van meer evenementen, zoals Freshtival op Het Rutbeek en Hemelgames op Het Hulsbeek. Op de meeste recreatieparken in Nederland is het betaald parkeren al geruime tijd ingevoerd. 
 

Overig nieuws

Agressieve buizerd

20-04-2017 Lees meer

Hondenbeleid

01-04-2017 Lees meer

Geautomatiseerd parkeergeldheffing

13-05-2016 Lees meer

Terug naar overzicht