Nieuwe speelplekken

Enthousiaste deelnemers van deze brainstormsessie bekeken de nieuwe speelplekken vanuit verschillende invalshoeken. Hierdoor werden originele en praktische ideeën ingebracht. Deze avond heeft veel interessante inzichten opgeleverd die we in het vervolgtraject kunnen gebruiken.

Twente Beleven door te Verbinden
In 2016 is er door provincie Overijssel een project gestart: Twente Beleven door te Verbinden. Dit project heeft als hoofddoel een lange afstand wandelroute (Essen & beekdalenroute genaamd) te maken die de vlinderpunten Erve Huiskes (Het Hulsbeek in Oldenzaal) en IJs en Es (Dal van de Mosbeek in Mander) met elkaar verbindt. Langs de route wordt de kwaliteit van de beleving versterkt door onder andere nieuwe speelplekken op Het Hulsbeek. Het gaat hierbij om een groot speeltoestel op het strand en een uitdagend parcours over het water. Een financiële bijdrage vanuit dit project maakt de realisatie van de nieuwe speelplekken mogelijk.

Samen beleven
Een uitgangspunt van de nieuwe speeltoestellen is dat de kinderen samen kunnen spelen in een uitdagende en natuurlijke omgeving. We houden ook rekening met minder valide kinderen. Naast een groot speeltoestel op het strand en een waterparcours komen er glijbanen op de heuvel van het Indoor Skydive heuvel en wordt de huidige speeltuin opnieuw ingericht. De vier genoemde locaties liggen in de omgeving van parkeerplaats 4 en strand 1 (zie afbeelding).

Vervolg
De komende maanden gaan we de locaties verder uitwerken en ook daadwerkelijk een ontwerptekening maken. We starten in de zomer met de werkzaamheden van de strandlocatie en vervolgens gaan opeenvolgend aan de slag met de overige locaties. In het najaar kan er volgens planning op alle vier de locaties volop worden gespeeld.  

Overig nieuws

Winterstop waterspeeltuin, watertappunten en toilet

11-12-2018 Lees meer

Alleen PIN betaling mogelijk

01-11-2018 Lees meer

Aangelijnde viervoeters welkom op recreatieparken

30-09-2018 Lees meer

Natuurwerkdag

19-09-2018 Lees meer

Opening natuurlijke speelplekken

18-07-2018 Lees meer

Terug naar overzicht