Veel gezocht

Recreatieschap Twente  beloont opruimers

Verander je afval in € 1.000,- cash 

Je troep laten liggen is echt niet meer van deze tijd. Honderden onderzoeken wijzen uit dat plastic, blik en verpakkingsmateriaal de natuur enorm ontregelt. De aanbieders van recreatiegebieden in Nederland vinden het tijd dat er actie wordt ondernomen en loven 1.000,- euro uit voor de meest gelukkige opruimer.
Een van de deelnemers aan de campagne is Recreatieschap Twente, die de gebieden Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld beheert. Bezoekers van deze recreatiegebieden kunnen meedoen en kans maken op het geldbedrag.

Opruimers belonen
Om dit probleem aan te pakken, draaien de beheerders het om. We spreken niet de vervuilers aan, maar we belonen juist de opruimers.” Het overlegorgaan van alle openlucht recreatiegebieden in Nederland (de OSO) bedacht deze positieve benadering om zoveel mogelijk bezoekers te overtuigen (zwerf)afval in de afvalbakken te doen. Wat nou als je bij elk stuk afval kans maakt op € 1.000,- cash?

Trash or cash?
Meedoen blijkt heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is een foto maken van je afval, voordat je het weggooit. Deze foto kun je vervolgens uploaden op de speciale website trashorcash.nl. Zo verandert je afval in een lot. En helemaal leuk, ieder nieuw stuk afval is een extra lot! Aan het eind van het zomerseizoen op 30 september is de trekking en wordt de winnende foto én winnaar bekendgemaakt. 

Zo’n kans laat je toch niet liggen?
“De meeste van onze bezoekers zijn natuurliefhebbers, dus die hoeven we gelukkig niet te overtuigen hun eigen broodzakje weg te gooien. Maar wat we graag zouden zien, is dat óók deze mensen net een keertje extra bukken voor dat kapotte blikje in de bosjes. Want zo’n kans laat je toch niet liggen?” 

Delen