Hemelvaartsdag voor dagrecreatie gesloten

Veel gezocht

Vacature: Secretaris-Directeur Recreatieschap Twente (36 uur)

Een brede en dynamische functie, waar van alles in zit. Van recreatieparken, routenetwerken en fietspaden, tot aan subsidiering Twentemarketing en beleid vrijetijdseconomie. Je werkt in een erg mooie omgeving, midden in de Twentse natuur. En je hebt het genoegen om te werken met een bevlogen en hecht team.

Het Recreatieschap Twente heeft als doel er voor te zorgen dat er zoveel mogelijk maatschappelijk gebruik wordt gemaakt van onze parken, routenetwerken en fietspaden. Als secretaris-directeur lever jij hiermee jouw bijdrage aan toerisme, gezondheid, natuurbeleving en ontspanning van de Twentenaar. Jij wordt ons boegbeeld, degene die Recreatieschap Twente nog verder gaat ontwikkelen en naar een volgende fase gaat brengen. Een empathische directeur met creativiteit en ondernemingsgeest. Iemand die de handen uit de mouwen steekt, vernieuwend is en buiten de paden durft te treden.

Recreatieschap Twente is er voor iedereen. Wij willen toegankelijke en aantrekkelijke recreatie bieden aan onze eigen inwoners en toeristen.

De functie

De functie van secretaris-directeur van het Recreatieschap Twente is tweeledig.

Als secretaris ben je de eerste adviseur van het bestuur. Je richt je op de voorbereiding en afhandeling van de bestuursvergaderingen. Je opereert op het snijvlak van bestuur, ambtelijke organisaties van de deelnemende gemeenten, interne organisatie en samenwerkingspartners.

Als directeur neem jij de eindverantwoordelijkheid op de gestelde ambities en doelen van de organisatie. Je geeft richting en koers aan de toekomst van het recent opgerichte Recreatieschap en de onderdelen die hier binnen vallen (recreatieparken, routenetwerken, fietspaden en Twente Promotie met bijbehorend vrijetijdseconomie-beleid). Van jou wordt een leidende, inspirerende rol verwacht waarmee je medewerkers proactief meeneemt in de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Je stuurt en draagt zorg voor de planning en control van de bedrijfsvoering processen. Extern wordt van jou een duidelijke inbreng in het netwerk verwacht, door zichtbaar te zijn binnen de organisatie, in de richting de Twentse gemeenten, samenleving en samenwerkingspartners. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de regionale samenwerking, waarbij jij je bewust moet zijn van het feit dat van het Recreatieschap Twente een proactieve bijdrage wordt verwacht. Jij bent in deze context ook verantwoordelijk voor de lobby en branding van Recreatieschap Twente.

Naast je rol als secretaris-directeur ben je ook voorzitter van het Ambtelijk Overleg Recreatieschap (AOR), en vertegenwoordiger in het OSO (Overlegorgaan Samenwerkingsverbanden Openluchtrecreatie).

Recreatieschap Twente

Recreatieschap Twente is een samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten. Wij zijn een uitvoeringsorganisatie. Ons doel is het bevorderen van een evenwichtige ontwikkeling van recreatieve voorzieningen. Wij bieden toegankelijke en aantrekkelijke recreatie, zowel voor de inwoners van onze eigen regio, als voor onze toeristen. We exploiteren drie grote Twentse trekpleisters: de recreatieparken Het Hulsbeek (Oldenzaal), Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden). Daarnaast onderhouden we 380 kilometer aan recreatieve fietspaden in Twente. Ook zijn we verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en onderhouden van Routenetwerken Twente. Sinds 1 januari 2022 dragen we met subsidiegelden bij aan de ontwikkeling van Twente Marketing en voeren we de beleidstaken uit op het gebied van de vrijetijdseconomie Twente.

Een belangrijk speerpunt van het Recreatieschap Twente is het vergroten van het aantal bezoekers, ondernemers en evenementen op onze recreatieparken. Ook maken we onze routenetwerken toekomstbestendig, onder meer door het gebruik van duurzame materialen, zoals we dat ook op onze parken toepassen.

Jouw team

Het team bestaat uit 17 medewerkers, die werken op onze drie recreatieparken Het Hulsbeek (Oldenzaal), Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden): drie parkmanagers, een beleidsadviseur, een senior adviseur, een assistent parkmanager, een secretaresse, huishoudelijk medewerker en zeven medewerkers routenetwerk. Allemaal aanpakkers, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ondanks dat zij op verschillende locaties werken en elkaar niet dagelijks zien, is de onderlinge betrokkenheid en collegialiteit groot.

De voorzieningen waarvoor het team verantwoordelijk is, veranderen continu, waardoor ook zij met de tijd meegaan, en voldoen aan de hedendaagse recreatiebehoefte. 

Jouw profiel

Je bent een zakelijke peoplemanager, met commerciële vaardigheden en een gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in de context van een uitvoeringsorganisatie. Je pakt aan, bent innovatief en een stevige gesprekspartner. Je hebt een HBO werk- en denkniveau en beschikt over ruime relevante werkervaring in een soortgelijke (eind)verantwoordelijke functie.

De rol van secretaris-directeur is veelzijdig. Er wordt veel van je gevraagd op verschillende niveaus. Op bestuurlijk niveau én ambtelijk. In de organisatie én in het netwerk. Van de collega’s binnen én buiten. Op visie én op uitvoering. Dit vraagt om brede nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen, sterke communicatieve vaardigheden, een grote mate van zelfstandigheid en het vermogen om soepel en snel te schakelen.

Dit vraagt om balans tussen:

  • visie én vertaling naar uitvoering;
  • mensgericht én resultaatgericht;
  • verbinding zoeken én stevigheid tonen.

Specifieke kenmerken:

  • affiniteit of ervaring met recreatie/VTE en/of civiele techniek;
  • ervaring in een ondernemende en innovatieve rol;
  • affiniteit en zo mogelijk ervaring in de branche van recreatie/vrijetijd/toerisme;
  • aantoonbaar financiële kennis.

Het volledige profiel van secretaris-directeur Recreatieschap Twente is hier te lezen.

Aanbod

  • In eerste instantie bieden we een tijdelijk contract, voor de duur van een jaar.
  • 36 uur per week.
  • Salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 6.616,-- (schaal 13) bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%.

Solliciteren

Hebben we jouw nieuwsgierigheid en enthousiasme gewekt? Wil jij deze baan?  Dan horen wij graag van je waarom jij de geschikte kandidaat voor deze functie bent. Solliciteer via dit online formulier. Je CV en motivatie stuur je als bijlage mee.

Reageren kan tot en met 1 juni 2022.

 • De gesprekken met de selectie- en adviescommissie vinden plaats op donderdag 16 juni in de middag.
 • Een tweede gesprek vindt plaats op donderdag 23 juni in de middag.
   

We willen je vragen met bovenstaande data rekening te houden in je agenda.

Vragen?

Heb je vragen, of behoefte aan meer informatie. Neem dan contact op met Henk Bolhaar, adviseur bestuurlijke commissie Recreatieschap Twente tel. 06 131 624 18.

Bij vragen over de sollicitatieprocedure kun je bellen met één van onze collega’s van het team P&O, via telefoonnummer 053 487 66 36.

Delen