Veel gezocht
Bestel Vrienden pas
Bestel Vrienden pas

Veelgestelde vragen

Wij hebben de veelgestelde vragen hieronder voor je op een rij gezet. Heb je andere vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Algemeen

Het recreatiepark is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. 

Activiteit

Ja, deze twee overdekte BBQ’s zijn van 1 april t/m 30 september te reserveren. De ‘kleine’ BBQ is geschikt voor max. 25 personen. De ‘grote’ BBQ is een zitkuil en geschikt voor max. 40 personen. Deze BBQ's zijn tegen betaling te reserveren.

Je kunt een BBQ reserveren via het contact formulier op onze website.

In verband met de beschikbaarheid van het terrein is het te adviseren om je activiteiten aan te melden. Als je een terrein specifiek wilt reserveren, betaal je hiervoor een huurbedrag.

Ja, de huur van de BBQ of terrein dien je vooraf te reserveren. Kom je met de auto dan betaal je parkeergeld.

Parkeren

De Vriendenpas vervangt de reguliere parkeerpas. 

Het is helaas op technische gronden niet mogelijk om tegelijk meerdere Vriendenpassen te bestellen via de webshop. Wanneer de wens bestaat om meerdere Vriendenpassen te bestellen, adviseren wij om het bestelproces van de Vriendenpas meerdere malen te doorlopen. De kosten voor aanschaf van de Vriendenpas is inclusief verzendkosten. 

Met de Vriendenpas kun je parkeren op de Twentse parken: Het Rutbeek (Enschede), Het Hulsbeek (Oldenzaal) en Het Lageveld (Wierden)

Na diverse bestellingen worden de Vriendenpassen in bulkpartijen geprogrammeerd door onze leverancier. In de periode van 15 maart t/m 30 april zal de Vriendenpas bezorgd worden middels Track & Trace brievenbuspakket. Vriendenpassen die na 15 april besteld zijn, hebben een levertijd van twee weken. Daags voor bezorging stuurt onze postservice een bevestigingsmail dat de Vriendenpas de volgende dag bezorgd zal worden.
Bezoek je in de tussentijd één van onze gebieden, dan dien je een uitrijkaart bij de betaalautomaat te kopen.

Bij het verlaten een parkeerplaats scan je de Vriendenpas bij de uitrijzuil waardoor de uitgaande slagbomen worden opengestuurd. Je kunt vervolgens uitrijden. De eerstvolgende 2 uur kun je uiteraard wel weer een parkeerplaats oprijden, uitrijden kan dan niet. Hiervoor moet je 2 uur wachten. (Je kunt dus slechts 1 keer per 2 uur van een parkeerplaats afrijden!).

De Vriendenpas is 1, 2 of 3 jaar geldig, ingaande 1 mei tot en met 30 april van het volgende jaar. 

In de aanschaf van de Vriendenpas wordt bedoeld met 'kort voertuig' een auto. 

In de aanschaf van de Vriendenpas wordt bedoeld met 'lang voertuig' een auto met trailer, bedrijfsauto's, campers, caravan e.d.

Nee, alleen bij bezoek aan het Buitenhuys en het Outdoor Challenge Park. Uitrijkaarten en Vriendenpassen zijn hier niet geldig!   

Je koopt de uitrijkaart bij de parkeerautomaat bij de toiletgebouwen. Let op! vanaf 1 januari 2023 is het alleen nog mogelijk om met PIN bij de parkeerautomaten te betalen. De uitrijkaart kost €6,00 (kort voertuig) en €11,00 (lang voertuig) in de periode april t/m september. Daarbuiten €3,00 (kort voertuig) en €5,00 (lang voertuig) in de periode oktober t/m maart.

Let op: wanneer je de parkeerplaats verlaat met de auto zal de uitrijzuil het uitrijkaartje innemen. Wanneer je daarna weer de parkeerplaats oprijdt, heb je een nieuwe uitrijkaart nodig!

Per 1 januari 2023 is het alleen nog mogelijk om met PIN bij de parkeerautomaten te betalen. 
Dit heeft verschilllende redenen:

 1. We volgen de behoefte van de bezoeker
  We zien dat de pinbetalingen in de jaren zijn gestegen en de contante betalingen afnemen. Steeds meer mensen hebben geen contant geld meer bij zich. 
 2. Muntgeld is storingsgevoeliger
  Muntgeld geeft vaker een storing in de parkeerautomaat. Wanneer contant geld in de muntcassette blijft vastzitten is dit zeer vervelend en kan er een lange wachtrij ontstaan bij de automaat. 
 3. Contactloos betalen wordt veel vaker gedaan
  We betalen steeds vaker contactloos aangezien dit makkelijk, veilig en snel gaat en je vaak geen pincode nodig hebt. 
 4. Hogere kosten
  Muntgeld brengt hogere kosten met zich mee en we willen graag met deze maatregel de kosten zo laag mogelijk houden. 

Ja, om de parkeerplaats te verlaten dien je altijd een uitrijkaart te kopen. Na zonsondergang is de parkeerplaats gesloten en zullen de ingaande slagbomen niet meer open gaan.

Ja, de visvergunning geeft je het recht om te mogen vissen aan de visvijver. Kom je met de auto, dan betaal je parkeergeld.

Als het parkeersysteem een storing heeft, dan kun je contact opnemen met het storingsnummer dat op de parkeerautomaat of uitrijzuil staat. Je wordt via dat nummer direct verder geholpen.

Informatief

In de periode van 1 oktober t/m 31 maart worden de zonneweiden opengesteld voor hondenbezitters. Honden mogen NIET los lopen, maar moeten ALTIJD aangelijnd zijn. Er geldt een opruimplicht.

Van 1 april t/m 30 september zijn de zonneweiden niet toegankelijk voor honden. 

In het hondenlosloopgebied hoeft de hond niet aangelijnd te zijn. Er geldt wel een opruimplicht. In de overige gebieden mag worden gewandeld met de hond, mits aangelijnd. Het hondenlosloopgebied is het beste te bereiken vanaf parkeerplaats 2.