Veel gezocht
Vragen?
Vragen?

Hondenlosloopgebied

Dit hondenlosloopgebied is de ideale plek voor iedere hondenbezitter. Het gebied dat is omrasterd, bestaat uit een grote weide met daarbij een pad door het bos.

Jonge honden die het onder appel houden nog moeten leren of honden die de conditie op peil moeten houden en lekker ongestoord achter een bal aan willen rennen. Dat kan allemaal in het hondenlosloopgebied van Het Hulsbeek. Het spelen en ravotten van je hond is op eigen risico. Uit ervaring is gebleken dat geleden schade bij verwondingen niet wordt gedekt door de reguliere WA verzekering. Als je dit risico wilt beperken, moet je een aparte hondenverzekering afsluiten.

Bekijk hier de kaart.

Het hondenlosloopgebied is het beste te bereiken vanaf Parkeerplaats 2.

Honden losloop etiquette

Niet iedereen vindt honden leuk en niet alle honden kunnen het even goed met andere honden vinden. Daarom is het tijdens het uitlaten en wandelen zaak rekening te houden met zowel niet-honden- bezitters als mede-hondenbezitters.

Voed uw hond goed op en volg enkele gehoorzaamheidscursussen. Op die manier voorkomt u dat hij tegen iedereen opspringt die hij onderweg tegenkomt, mensen aflebbert, eten steelt van picknickers en joggers en fietsers achterna rent. In veel bossen en natuurgebieden waar honden los mogen lopen, moeten ze wel onder appèl staan. Een goed opgevoede en getrainde hond komt netjes terug als zijn baas hem roept.

Als u een aangelijnde hond tegenkomt, is het netjes om uw eigen hond bij u te roepen en ook even aan te lijnen. Na het passeren kunt u hem weer loslaten. Voorkom dan dat hij naar de aangelijnde hond toe gaat. Sommige honden zitten namelijk aan de lijn omdat ze uitvallen naar andere honden. Ook eigenaren die met een aangelijnde loopse teef wandelen, stellen het niet op prijs als hun hond wordt besnuffeld door een opdringerige reu die los loopt.

Ruim hondenpoep niet alleen in gebieden op waar een opruimplicht geldt, maar ook in gebieden waar veel mensen lopen en/of kinderen spelen.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af die ook voor uw hond geldt.

Bron: www.tweevoeter.nl

Delen