Hulsbeek afvalvrij

Sanne en Laura uit Oldenzaal maken Hulsbeek afvalvrij met 'simpel idee'

De schoolopdracht was simpel: kunnen jullie het zwerfafval in Oldenzaal verminderen? De meiden gaan op mooie dagen geregeld naar Het Hulsbeek. Laura: “Er liggen dan zoveel mensen op de weides, maar er ligt ook zoveel afval. Wel raar, want er zijn eigenlijk best veel prullenbakken.”

Texel als voorbeeld
De oplossing voor dit grote probleem lijkt nu eenvoudig door het slimme idee van de leerlingen. Sanne: “Tijdens een vakantie op Texel namen we altijd een zak mee naar het strand om daar ons afval in te doen. Het was er altijd druk, maar ik zag geen zwerfafval.”

Direct enthousiast
Wat op Texel werkt moet in Oldenzaal vast ook werken, dachten de meiden. Parkmanager Rob Beverdam van Het Hulsbeek was direct enthousiast. Bezoekers van het recreatiegebied krijgen voortaan papieren zakken, in de hoop dat ze daar hun rotzooi in doen. In samenwerking met Nederland Schoon zijn er extra afvalbakken op het terrein geplaatst in de periode van 12 augustus tot en met 2 september.

Simpel idee
Sanne gooide altijd haar afval in de prullenbak, maar weet dat niet iedereen voor elk papiertje naar de prullenbak wil lopen. “En mensen liggen liever ook niet naast een prullenbak natuurlijk. Maar nu hoef je maar één keer met een volle zak afval naar de prullenbak te lopen. Het is eigenlijk een heel simpel idee.”