Drinkwatertappunten

Op 7 juli 2017 vond de feestelijke onthulling van de aantrekkelijker gemaakte drinkwatertappunten op recreatiepark Het Hulsbeek plaats. Om kinderen en volwassenen te stimuleren om meer water te drinken zijn bij de vijf drinkwatertappunten opvallende, kleurrijke kunstwerken gemaakt door kunstenaar Joris ten Vaarwerk van Mr. Graffiti.

De drinkwatertappunten werden tot op heden nauwelijks gebruikt door de bezoekers om drinkwater te tappen. Door de kranen aantrekkelijker en opvallender te maken hoopt GGD Twente een doel te bereiken, namelijk: mensen meer water laten drinken uit de drinkwatertappunten. Dus neem je waterfles mee en tap een heerlijk flesje koud water op Het Hulsbeek!

Water drinken past uitstekend binnen een gezonde levensstijl. De laatste twee jaren heeft GGD Twente al meerdere activiteiten uitgevoerd om het drinken van kraanwater in Twente te stimuleren. Dit initiatief, in samenwerking met gemeente Oldenzaal en Het Hulsbeek, past perfect bij deze activiteiten.

 

Dit project wordt gesponsord door Rabobank Twente Oost in het kader van "Banking for Food", een initiatief waar ook het drinken van kraanwater door kinderen onder valt.